Ciastka domowe
Tradycyjne ciastka kruche przepuszczone przez maszynkę. Dodatek mleka, margaryny, majonezu, jaj i proszku do pieczenia czyni je bardzo kruchymi i doskonałymi w smaku.
Tradycyjne ciastka kruche przepuszczone przez maszynkę. Dodatek mleka, margaryny, majonezu, jaj i proszku do pieczenia czyni je bardzo kruchymi i doskonałymi w smaku.
...
Rogaliki z ciasta drożdżowo-kruchego z białym makiem, miodem, dużą ilością orzechów i skórką pomarańczową wykończone pomadą i orzeszkami.
Ciasto krucho-drożdżowe wypełnione wykwintnymi jagodami w formie pierożka posypane delikatnie cukrem.
Smaczne, wilgotne kule serowe na maślance, wysmażone na fryturze roślinnej, obtoczone cukrem.
Ciasto parzone wypełnione puszystym, delikatnym kremem o smaku adwokatowym, przyprószone cukrem pudrem.
Mocno czekoladowe ciasto Brownie z nadzieniem toffi, słonym karmelem i prażonymi orzeszkami ziemnymi, zanurzone w czekoladzie.
Płatki kukurydziane zatopione w czekoladzie malinowej, wykończone polewą Ruby.
Płatki kukurydziane zatopione w czekoladzie karmelowej, wykończone polewą czekoladową.
Strona 2 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola