Kostka słonecznikowa
Ciasto czekoladowe przełożone masą śmietnkowo-budyniową.
Wykończone kremem orzechowym oraz prużonym na maśle słonecznikiem.
Ciasto czekoladowe przełożone masą śmietnkowo-budyniową.
Wykończone kremem orzechowym oraz prużonym na maśle słonecznikiem.
Puszyste ciasto biszkoptowe o smaku czekoladowym, przełożone naturalną śmietanką o smaku waniliowym.
Wykończone kruszonym ciastem biszkoptowym.
Dwie rolady biszkoptowe przełożone masą śmietanową z kokosem. Przyprószone wiórkami kokosowymi i migdałami.
Spód z herbatników, przełożony masą kajmakową i kremem budyniowym, następnie przykryty herbatnikami i naturalną śmietanką o smaku waniliowym.
Całość udekorowana wiórkami czekoladowymi.
Spód z ciasta czekoladowego, przełożony masą pralinową, cienką roladą biszkoptową. Całość uzupełniają dwa rodzaje pianki na bazie naturalnej śmietanki. Pierwsza o smaku waniliowym, druga o smaku porzeczkowym.
Wierzch udekorowany żelką porzeczkową.
Spód czekoladowy oraz rolady biszkoptowe nasączone ponczem waniliowym.
Przełożone pyszną masą na bazie naturalnej śmietanki i białej czekolady.
Ciasto czekoladowe nasączone białym winem CIN-CIN Bioanco przykryte kremem na bazie masła, wanilii oraz alkoholu, połączone z bezą
Jasny biszkopt przełożony kremem śmietanowo-budyniowym oraz warstwą owoców w towarzystwie bakalii zalanych galaretką, wykończony śmietaną i wiórkami czekoladowymi.
Delikatna śmietanowa masa z dodatkiem wyśmienitych malin, otulona płaszczykiem biszkoptu bezowego i przyprószona cukrem pudrem. Daje to niebiańskie połączenie, rozpływające się w ustach.
Maliny w galaretce ułożone na blacie biszkoptowo - tłuszczowym przesmarowanym kremem budyniowym, przykryte warstwą delikatnej śmietany i bezy z migdałami.
Strona 1 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 90 lat kolejni wlaściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia ...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola