Ciastka kremowe

Klementynka

Klementynka

Mięciutkie, rozpływające się w ustach ciasto drożdżowe przełożone delikatną masą śmietanowo - budyniową wykończone na górze grubą kruszonką na maśle i przyprószone cukrem pudrem.

Kula migdałowa

Kula migdałowa

Ciasto czekoladowe, czekoladowe biszkopty połączone kremem z dodatkiem spirytusu, orzechów i rodzynek z aromatem migdałowym, dopieszczone czekoladą deserową i płatkami migdałowymi.

Omlet

Omlet

Puszyste ciasto biszkoptowe napełnione marmoladą wieloowocową i kremem budyniowo-waniliowym ze śmietaną. Wszystko to przykryte jest pierzynką cukru pudru.

O nas

Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.

Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 90 lat kolejni wlaściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.

Już prawie 100 lat cieszymy Wasze podniebienia ...

 

Kontakt

  Napisz do nas: zakrys@op.pl

  +48 52 334 37 35

   +48 607 123 465

ul. Świecka 17

89-500 Tuchola

Skontaktuj się