Ciastka kruche z cukrem
Kruche ciastko na bazie mąki pszennej, margaryny i mleka z dodatkiem amoniaku, posypane cukrem.
Kruche ciastko na bazie mąki pszennej, margaryny i mleka z dodatkiem amoniaku, posypane cukrem.
Biszkoptowo-tłuszczowe ciastko z nutą wanilii i cytryny, udekorowane marmoladą wieloowocową w formie karbowanej.
Ciasto drożdżowe z dodatkiem smalcu dzięki czemu są dłużej świeże i bardziej miękkie, wysmażone na fryturze roślinnej, wykończone pomadą wodną.
Sycące ciasteczka z płatków owsianych, rodzynek, jaj, wiśni w syropie, połączone z miodem i masłem.
Krucho-drożdżowe ciasto z wiśniami z kompotu, dopieszczone lukrem. Wyśmienite połączenie kwaskowości ze słodyczą, które pozostaje w pamięci na długi czas.
Ciasto krucho-drożdżowe nadziane pysznymi powidłami śliwkowymi, zwinięte w małe podzielne rogaliki, posypane grubym cukrem.
Pieczywo pszenne wyborowe, pocięte na małe kromeczki, wysuszone w piecu do postaci chrupkiej.
Puszyste białko z cukrem idealnie wysuszone w piecu przez co są kruche, delikatne i rozpływające się w ustach.
Tradycyjne ciasto biszkoptowe na bazie mąki, jaj i cukru, w formie małych dysków. Świetnie sprawdzają się jako przekąska m.in. dla dzieci.
Tradycyjne ciastka kruche przepuszczone przez maszynkę. Dodatek mleka, margaryny, majonezu, jaj i proszku do pieczenia czyni je bardzo kruchymi i doskonałymi w smaku.
Strona 1 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 90 lat kolejni wlaściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia ...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola