Bankietówka truskawkowa (sezonowo)
...
...
Wykwintne bezy z daktylami i orzechami włoskimi, przełożone kremem na bazie śmietany i serka mascarpone z nutą orzecha laskowego.
Torcik sprzedawany na sztuki.
Ciasto czekoladowe, czekoladowe biszkopty połączone kremem z dodatkiem spirytusu, orzechów i rodzynek z aromatem migdałowym, dopieszczone czekoladą deserową i płatkami migdałowymi.
Ciastko kruche wypełnione pysznym i delikatnym kremem orzechowym, laskowym z kawałkami orzecha arachidowego, wykończone polewą czekoladową.
Dwuwarstwowa galaretka o smaku pomarańczowym i truskawkowym z zatopionymi dostępnymi owocami sezonowymi (truskawka lub malina albo borówka).
Słodki twarożek ze śmietanką obłożony dostępnymi owocami sezonowymi (truskawka lub malina albo borówka) zalany truskawkową galaretką.
Klasyczny włoski deser - połączenie serka mascarpone, śmietanki oraz biszkoptów nasączonych likierem amaretto i kawą.
Krucha tartoletka wypełniona nadzieniem rabarbarowym, przykryta kruszonką i obsypana cukrem pudrem.
Spód biszkoptowo-tłuszczowy przesmarowany marmoladą wieloowocową i ciastem czekoladowym połączonym kremem z dodatkiem rumu, wykończone śmietanką, przyprószone kakao.
Strona 2 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 90 lat kolejni wlaściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia ...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola