Rolada bezowa

Delikatna śmietanowa masa z dodatkiem wyśmienitych malin, otulona płaszczykiem biszkoptu bezowego i przyprószona cukrem pudrem. Daje to niebiańskie połączenie, rozpływające się w ustach.
1kg - ok. 14 porcji

Delikatna śmietanowa masa z dodatkiem wyśmienitych malin, otulona płaszczykiem biszkoptu bezowego i przyprószona cukrem pudrem. Daje to niebiańskie połączenie, rozpływające się w ustach.
1kg - ok. 14 porcji

Spód z ciasta czekoladowego, przełożony masą pralinową, cienką roladą biszkoptową. Całość uzupełniają dwa rodzaje pianki na bazie naturalnej śmietanki. Pierwsza o smaku waniliowym, druga o smaku porzeczkowym.
Wierzch udekorowany wzorem z żelu wiśniowego i śmietanki przyprószony wiórkami czekoladowymi.
1kg - ok. 10 porcji ciasta

Spód czekoladowy oraz rolady biszkoptowe nasączone ponczem waniliowym.
Przełożone pyszną masą na bazie naturalnej śmietanki i białej czekolady.
1kg - ok. 10 porcji ciasta

Beza wypełniona kremem na bazie śmietanki oraz serka mascarpone, okryta świeżymi sezonowymi owocami.
1 szt. - ok. 6 - 8 porcji

Tartoletka z ciasta kruchego wypełniona kremem budyniowym, przykrytym świeżymi dostępnymi owocami i słodką żelką.
1szt. - ok. 8 - 10 porcji

Spód z herbatników, przełożony masą kajmakową i kremem budyniowym, następnie przykryty herbatnikami i naturalną śmietanką o smaku waniliowym.
Całość udekorowana wiórkami czekoladowymi.
1kg - ok. 10 porcji ciasta

Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola